Skip links

Duurzaamheid

Onze verantwoordelijkheid

Duurzaam ondernemen

Wij nemen onze verantwoordelijkheid voor de effecten van onze bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering. Wij maken bewuste keuzes om een balans te bereiken tussen deze drie belangrijke elementen. Zo wordt onze reststroom door een GMP+ gecertificeerd bedrijf verwerkt tot diervoeder en gebruiken wij zoveel mogelijk FSC gecertificeerd karton om de impact op ontbossing zo klein mogelijk te houden.

Het energieverbruik wordt zoveel als mogelijk teruggedrongen en de grondstoffen zijn zo veel als mogelijk van duurzame oorsprong. Het welzijn van de medewerkers neemt een belangrijke plaats in en maatschappelijke organisaties worden selectief ondersteund.

Duurzaam verbouwen

Rainforest Alliance Certified

Op verzoek van de klant maken wordt gebruik gemaakt van Rainforest Alliance Certified cacao en hazelnoten. Ook hiervoor worden wij jaarlijkse gecontroleerd door SGS. Het keurmerk Rainforest Alliance Certified heeft een duurzaamheidsprogramma opgezet voor de boeren die koffiebonen, cacaobonen en thee verbouwen. Rainforest Alliance Certified richt zich op het professionaliseren van de landbouwpraktijken van de boeren, het verbeteren van sociale voorzieningen van werknemers, economische vooruitgang van de boeren en milieubeheer. Het traceringssysteem van Rainforest Alliance Certified waarborgt dat de grondstoffen ook daadwerkelijk op een verantwoorde manier verbouwd zijn. Het is hun missie een wereld te creëren waarin duurzaam verbouwen de norm is.

Duurzaam verbouwen

RSPO SCC Group Certification

Door het gebruik van palm olie gecertificeerd door Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO), kunnen wij helpen om de negatieve invloeden van palmolieteelt op het milieu en gemeenschappen te verminderen. Ravensbergen Food is RSPO SC gecertificeerd (certificaatnummer: CU-RSPO SCC-828058-33) en kan RSPO gecertificeerde producten leveren op basis van het Segregated (SG) en Mass Balance (MB) RSPO-handelsketen model.

Behoefte aan aanvullende informatie?

Laat ons weten waar wij je mee verder kunnen helpen via de contactpagina.