Skip links

Vacature - Accountmanager

Vacature accountmanager

Accountmanager (Fulltime)

Als Accountmanager bij Ravensbergen Food ben jij verantwoordelijk voor de omzetgroei bij bestaande en nieuwe supermarkt accounts in Europa. Daarnaast zoek je naar brand owners die interessant kunnen zijn om het huidige assortiment te kunnen uitbreiden. Je hebt kennis van het zoetwaren- en snack assortiment binnen de supermarkten, maar weet ook deuren te openen. Je bent goed op de hoogte van de trends van consumenten, concurrenten, producten en prijzen. Door jouw ervaring met private label weet jij onze strategie te ontwikkelen om deze categorie te doen groeien. Uiteraard houd je rekening met verpakkingen en productielijnen om je afspraken na te kunnen komen. Kortom je bent een expert op het gebied van categorie management van het zoetwaren- en snack assortiment en weet supermarktketens en brandowners te overtuigen op distributie, presentatie en promoties.

De vacature accountmanager samengevat

40-urige werkweek

Functieprofiel

Accountmanager

Plaats in de organisatie

De operator rapporteert aan de Sales & Marketing Manager.

Doel

Als Accountmanager bij Ravensbergen Food ben jij verantwoordelijk voor de omzetgroei bij bestaande en nieuwe supermarkt accounts in Europa.

Waar ga je werken?

Als Accountmanager kom je te werken bij een professioneel team wat onderdeel uitmaakt van de Haco AG groep, een internationale organisatie met zijn hoofdkantoor in Zwitserland. Haco AG is een internationale organisatie die een prominente plaats inneemt in de Europese markt voor wat betreft het zoetwaren- en snackassortiment.  

Binnen dit team heerst een echte hands-on en no-nonsens mentaliteit.  

Ravensbergen Food maakt al 10 jaar onderdeel uit van deze organisatie maar is al ruim 90 jaar een zeer bekende speler op de Nederlandse markt en wil dat samen met jou verder uitbouwen, niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten! Ravensbergen Food heeft meer dan 50 medewerkers in Nederland en is gevestigd in Sassenheim. We zijn op zoek naar uitbreiding van het team, omdat er heel veel groei is binnen het bedrijf.  

Vacature accountmanager | Wat wordt jou geboden?

Wat wordt er van jou verwacht?

Emolumenten vacature accountmanager

Solliciteren

Interesse in de vacature account manager?

Ambitieuze kandidaten worden uitgenodigd om te reageren. Voel je je aangetrokken tot dit boeiende profiel? Vul dan onderstaand formulier in of stuur een e-mail met motivatie en CV via deze link.

Een accountmanager is verantwoordelijk voor het beheren en onderhouden van relaties met klanten binnen een organisatie. Hun belangrijkste doel is om ervoor te zorgen dat de klanten tevreden zijn en dat de zakelijke doelstellingen worden behaald. De taken en verantwoordelijkheden van een accountmanager kunnen variëren, afhankelijk van het type organisatie en de branche waarin ze werken.

Enkele van de belangrijkste taken van een accountmanager zijn:

 1. Klantrelatiebeheer: Accountmanagers zijn verantwoordelijk voor het opbouwen en onderhouden van sterke relaties met klanten. Ze begrijpen de behoeften van de klant en zijn betrokken bij het vinden van oplossingen die aan die behoeften voldoen.

 2. Verkoop en upselling: Accountmanagers werken samen met klanten om hen te voorzien van producten of diensten die aan hun wensen en eisen voldoen. Ze kunnen ook verantwoordelijk zijn voor upselling, waarbij ze bestaande klanten aanmoedigen om extra producten of diensten af te nemen.

 3. Accountplanning: Accountmanagers ontwikkelen strategieën en plannen om de omzet te vergroten en de klanttevredenheid te verbeteren. Ze stellen accountplannen op om de doelstellingen te bereiken en monitoren de voortgang.

 4. Klachtenafhandeling: Als er problemen of klachten van klanten zijn, zorgen accountmanagers voor een snelle en effectieve oplossing. Ze fungeren als de belangrijkste contactpersoon voor klanten en streven naar een positieve oplossing.

 5. Markt- en concurrentieanalyse: Accountmanagers houden zich bezig met marktonderzoek en houden de concurrentie in de gaten. Ze zijn op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de branche om de klanten het beste te kunnen adviseren.

 6. Rapportage: Accountmanagers houden nauwkeurige gegevens bij van klantinteracties, verkoopresultaten en andere relevante informatie. Ze rapporteren regelmatig aan het management over de voortgang en resultaten.

Kortom, een accountmanager speelt een cruciale rol bij het opbouwen en behouden van klantrelaties en bij het realiseren van de zakelijke doelstellingen van een organisatie.

Als accountmanager zijn er verschillende vaardigheden en eigenschappen die essentieel zijn om succesvol te zijn in de rol. Enkele belangrijke vaardigheden voor een accountmanager zijn:

 1. Communicatievaardigheden: Accountmanagers moeten uitstekende communicatieve vaardigheden hebben, zowel mondeling als schriftelijk. Ze moeten effectief kunnen communiceren met klanten, collega’s en andere belanghebbenden.

 2. Relatiebeheer: Het opbouwen en onderhouden van sterke klantrelaties is een kernaspect van het werk van een accountmanager. Het vermogen om een vertrouwensband op te bouwen en klantbehoeften te begrijpen is essentieel.

 3. Verkoopvaardigheden: Accountmanagers zijn verantwoordelijk voor het identificeren en nastreven van verkoopkansen. Ze moeten in staat zijn om overtuigend te zijn en klanten te overtuigen van de waarde van de aangeboden producten of diensten.

 4. Onderhandelingsvaardigheden: In veel gevallen zijn accountmanagers betrokken bij het onderhandelen over contracten en prijzen met klanten. Goede onderhandelingsvaardigheden zijn dan ook van groot belang.

 5. Analytisch vermogen: Accountmanagers moeten gegevens en informatie kunnen analyseren om trends en kansen te identificeren. Ze moeten inzicht hebben in de behoeften van klanten en de markt om effectieve strategieën te ontwikkelen.

 6. Klantgerichtheid: Een sterke klantgerichtheid is cruciaal voor een accountmanager. Ze moeten altijd de behoeften van de klant vooropstellen en proactief op zoek gaan naar manieren om aan die behoeften te voldoen.

 7. Organisatorische vaardigheden: Als accountmanager heb je vaak te maken met meerdere klanten en projecten tegelijkertijd. Goede organisatorische vaardigheden zijn daarom van groot belang om alles goed te kunnen beheren.

 8. Teamspeler: Accountmanagers werken vaak nauw samen met andere afdelingen binnen de organisatie, zoals sales, marketing en klantenservice. Het vermogen om goed samen te werken en informatie te delen is van belang om een consistente klantervaring te bieden.

 9. Stressbestendigheid: Het werk van een accountmanager kan soms hectisch en stressvol zijn, vooral bij het omgaan met klachten of complexe situaties. Stressbestendigheid is dus belangrijk om goed te kunnen presteren onder druk.