Skip links
private label food manufacturers

Ravensbergen Food B.V. – uw voedselfabrikant specialist in snacks

Ravensbergen Food B.V., voedselfabrikant in cereal based snacks gevestigd in Sassenheim is onderdeel van de Haco Group. HACO Foods company biedt als groep een breed portfolio aan mueslirepen, crunchy graanrepen, gebakken producten, notenrepen, fruitrepen en eiwit repen. Wij produceren voor private labels, business to business en A-merken. Onze productontwikkelaars maken de repen eerst zelf op keukenschaal om ze later op de productielijn te testen.

Bij het ontwikkelen van de repen houden onze productontwikkelaars rekening met de wensen van de klant en de trends in de markt, zoals extra proteïne, vegan of biologisch. Het assortiment gaat verder dan alleen repen vanwege het grotere portfolio van de Haco Group. Wij bieden de klant “one face to the customer”, waardoor het mogelijk is om bij een partij ook bijvoorbeeld een project voor ontbijtgranen met allerlei toevoegingen op te zetten. Dat is het grote voordeel van de Haco Group.

voedselfabrikant

Waarom Ravensbergen als uw voedselfabrikant?

Door onze jarenlange ervaring als voedselfabrikant in cereal based snacks en gebakken producten kunnen wij veel verschillende type repen ontwikkelen. Door de samenwerking met onze zusterbedrijven in Zwitserland en Oostenrijk, die beschikken over weer andere productie technieken, bieden wij de klant een volledig portfolio. Glutenvrij, extruded repen en ontbijtgranen zijn hierdoor ook mogelijkheden. Wij zijn BRC en IFS gecertificeerd, dus bieden de klant de hoogste waarborging in kwaliteit en hygiëne. Het kwaliteitsmanagement systeem wordt gecontroleerd middels onaangekondigd audits aan de hand van de BRC en IFS normen. Als de klant geen eigen merk heeft, dan kan er ook gebruik gemaakt worden van ons eigen merk Muesli+.

voedselfabrikant

Duurzame visie van Ravensbergen als voedselfabrikant bij het produceren van repen

Ravensbergen Food neemt haar verantwoordelijkheid voor de effecten van onze bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering. Wij maken bewuste keuzes bij de inkoop van grondstoffen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van Rainforest Alliance Certified (voorheen UTZ) cacao en hazelnoten of Fairtrade chocolade. Voor het gebruik van deze certificaten worden wij jaarlijkse gecontroleerd door SGS. Het keurmerk Rainforest Alliance Certified heeft een duurzaamheidsprogramma opgezet voor de boeren die koffiebonen, cacaobonen en thee verbouwen.

Rainforest Alliance Certified richt zich op het professionaliseren van de landbouwpraktijken van de boeren, het verbeteren van sociale voorzieningen van werknemers, economische vooruitgang van de boeren en milieubeheer. Het traceringssysteem van Rainforest Alliance Certified waarborgt dat de grondstoffen ook daadwerkelijk op een verantwoorde manier verbouwd zijn. Het is hun missie een wereld te creëren waarin duurzaam verbouwen de norm is

voedselfabrikant

Ook bieden wij de mogelijkheid tot het produceren van biologische mueslirepen en graanrepen. Hiervoor hebben wij de SKAL certificering behaald. Skal is een zelfstandig bestuursorgaan (zbo) en ziet erop toe dat het biologisch produceren, bewerken en verhandelen van producten voldoet aan de biologische EU-verordening, de Nederlandse Landbouwkwaliteitswet en de reglementen en grondslagen van Skal Biocontrole. Onze palmolie is RSPO gecertificeerd. Al onze kartonnen verpakkingen hebben een FSC keurmerk om de impact op ontbossing zo klein mogelijk te houden. Ook wordt onze reststroom door een GMP+ gecertificeerd bedrijf verwerkt tot diervoeder. Het energieverbruik wordt zoveel als mogelijk teruggedrongen. Welzijn van de medewerkers neemt een belangrijke plaats in en maatschappelijke organisaties worden selectief ondersteund

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het laten produceren van een eigen reep via Ravensbergen food?

Met onze jarenlange ervaring met productontwikkeling als voedselfabrikant bent u bij ons op het juiste adres. Ravensbergen Food ontwikkelt zelf verschillende type repen, zoals met proteïne, haverrepen, fruit&notenrepen, maar kan ook de receptuur van de klant op grotere schaal uitvoeren. Vul ons contactformulier in en onze salesafdeling zal contact met u opnemen. We kijken er naar uit om uw ideeën om te zetten in mooie nieuwe producten. De minimale order hoeveelheden voor mueslirepen en crunchy graanrepen zijn afhankelijk van receptuur, gewicht en formaat. Dit regelen we dus in overleg met de klant. 

Contactformulier
Dit is mogelijk ook interessant:
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Behoefte aan aanvullende informatie?

Laat ons weten waar wij je mee verder kunnen helpen via de contactpagina.